Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Kerkstraat 7

5091 BE Oost West En Middelbeers

Vraagprijs € 1.700.000 k.k.

Status Te koop

Kenmerken

  • Vraagprijs: € 1.700.000 k.k.
  • Bouwjaar: 1820
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 6
  • Inhoud: 1521 m3
  • Perceel 1865 m2
  • Woonoppervlakte 347 m2

Omschrijving

Deze rietgedekte woonboerderij met bijgebouwen ademt historie! Gelegen aan Kerkstraat 7 in kerkdorp Oostelbeers op slechts 15 minuten rijden van Eindhoven Airport en 20 minuten van de binnenstad van Eindhoven. De boerderij is gebouwd omstreeks 1820 en niet voor niets een Rijksmonument. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven en een lust voor het oog. Het geheel is een ensemble van 3 gebouwen op een groot perceel van 1.865m2. Hier is het genieten van het binnen – en buitenleven in optima forma. Het grote bijgebouw leent zich uitstekend voor een kantoor/praktijk aan huis, danwel bed & breakfast of mantelzorg!

– WOONOPPERVLAK woonboerderij ca. 272m2 excl. ca. 77m2 overige inpandige ruimte
– WOONOPPERVLAK bijgebouw/kantoor ca. 75m2
– INHOUD woonboerderij ca. 1.521m3
– INHOUD bijgebouw/kantoor ca. 313m3
– PERCEEL 1.865m2

Rondleiding:
De entree van de boerderij is aan de achterzijde. We openen de deur en stappen in hal. Hier worden we meteen getrakteerd op vele authentieke details, zoals de plavuizenvloer, de houten gebinten, balkenplafond en de trap naar de opkamer. Onder de opkamer is de kelder. Deze is ruim van formaat, heeft plavuizen op de vloer en een gewelfd plafond. De opkamer doet dienst als slaapkamer. Vanuit de hal is ook het toilet bereikbaar en de meterkast. Het toilet is enkele jaren geleden vervangen en heeft een hangcloset en een fonteintje.

De woonkamer is royaal van formaat en heeft nog die echte nostalgische look en feel die je graag ziet. De authentieke schouw met vuurbed op de vloer is een echte eyecatcher en het middelpunt van deze sfeervolle ruimte. Het wit geverfde balkenplafond zorgt ervoor dat de houten gebinten nog beter tot zijn recht komen.

Zowel links als rechts van de haard is een deur met toegang naar de keuken. In de keuken zien we dezelfde plavuizenvloer terug als in de hal en de woonkamer. De keuken heeft aan de achterzijde van de boerderij plek voor een grote eettafel. Door het glas van de schuifpui heb je een mooi zicht op de achtertuin. De keuken heeft veel werk – en kastruimte, een vaatwasser en een prachtig AGA-fornuis met meerdere ovens. De grote Amerikaanse koelkast is ter overname.

Grenzend aan de keuken is een extra kamer die dienst kan doen als slaapkamer, werkkamer of chillplek voor de kids. Achter deze kamer is een grote ruimte die multifunctioneel is. Deze zou volgens ons uitstekend geschikt zijn als atelier door de lichtinval, maar uiteraard zijn hier meerdere functies denkbaar. Tussen deze ruimte en de keuken is een hal. Vanuit hier is een badkamer toegankelijk. Deze is in 2018 vernieuwd en heeft een ligbad, inloopdouche, hangtoilet en een dubbele wastafel. Aan het woongedeelte grenst een groot voormalig stalgedeelte van ruim 77m2. Hier is een gietvloer aangebracht. Deze ruimte is bij de eigenaren in gebruik als ontspanningsruimte, maar door de afmeting en de hoogte is hier uiteraard van alles denkbaar. Met een vaste trap is een zolder/entresol bereikbaar, van waaruit je een mooi zicht hebt op de houten constructie en de rieten kap.

Op de 1e verdieping zijn 4 slaapkamers, een berging en een badkamer. De grootste slaapkamer heeft een aantal inbouwkasten. Vanuit 1 van de andere 3 slaapkamers is een bergruimte toegankelijk. De badkamer (2018) is uitgerust met een inloopdouche, een wastafel in een meubel en een hangtoilet. Op de bergzolder is de opstelplaats van de 2 units voor de hete luchtverwarming, de CV-ketel en de boiler voor warm water.

Bijgebouw 1:
Op het perceel bevindt zich een fraai rietgedekt bijgebouw. Door de huidige eigenaren is deze ruimte enkele jaren geleden compleet verbouwd en in gebruik genomen als kantoor. Binnenkomst in een hal met pantry en toegang tot een badkamer. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een hangtoilet. We lopen verder en komen in een ruimte die nu dienst doet als spreekkamer. Over de volle breedte van het gebouw is een grote werkruimte, waar meerdere werkplekken gecreëerd kunnen worden. Aan de achterzijde is nog een aparte werkkamer. Het bijgebouw heeft een eigen CV-systeem met radiatoren. Vanuit de hal is met een trap een zolder etage te bereiken. Deze bestaat uit 2 ruimtes waarvan de voorste nu in gebruik is als logeerkamer. Het bijgebouw is natuurlijk ideaal voor iemand met een beroep aan huis, maar zou ook prima geschikt te maken zijn voor bed & breakfast of mantelzorg. Binnen het bestemmingsplan heeft het gebouw nu een woonbestemming en de aanduiding “praktijkruimte”

Bijgebouw 2:
Op het perceel staat een nostalgische, rietgedekte karschop die nu dienstdoet als overkapping. Hier kun je heerlijk tot in de late uurtjes genieten met familie en vrienden. Aan een zijde is een keukenblok met gootsteen en de andere zijde een fraaie open haard. Ook hier zien we weer de prachtige houten gebinten terug en de rieten kap.

Tuin:
De tuin is na de aankoop door eigenaren grotendeels vernieuwd. Er zijn diverse terrassen en looppaden van oude gebakken klinkers, een gazon, een tuinkas en diverse plantvakken met bielsen. Ook is er een moestuin. Aan de zijkant zijn 2 parkeerplekken gemaakt. Om het perceel staat een strakke beukenhaag en zijn er diverse hardhouten toegangspoorten.

Bijzonderheden:
– woonboerderij ca. 272m2 woonoppervlak en bijgebouw ca. 75m2 woonoppervlak
– groot perceel van in totaal 1.865m2
– rieten dakbedekking woonboerderij en kantoor gerenoveerd in juni 2023
– multifunctioneel bijgebouw in gebruik als kantoor
– karschop met overkapping
– multifunctionele ruimte in boerderij van ca. 77m2 met gietvloer
– veel authentieke elementen
– alarmsysteem
– sproei/druppelsysteem in de tuin
– Rijksmonument

Leuk wonen hé! Keertje komen kijken?

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×