Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Meer over Oirschot

Het pittoreske dorp Oirschot is gelegen in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch.

Direct aan de snelweg A58 en omgeven door natuurgebieden zoals het Nationaal Landschap het Groene Woud, de Oirschotse Heide en Kampina. Oirschot wordt niet voor niets het “Monument in het Groen” genoemd; het herbergt maar liefst zo’n 300 monumentale gebouwen!

Verder lezen

Meer informatie over
Oirschot

Het meest in het oog springende monument is toch wel de 15e-eeuwse Sint Petrus basiliek in het hart van het dorp. Op het fraaie marktplein, aan de voet van de basiliek worden veel evenementen georganiseerd, zoals het Winterparadijs,  Zinderend Oirschot en Koningsdag, om er maar enkele te noemen. De met kastanjebomen omzoomde markt is omgeven door restaurants, cafés en winkeltjes.

Voorzieningen
Oirschot heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, een winkelcentrum en diverse supermarkten, een theater, bibliotheek, binnen- en buitenzwembaden en diverse sportclubs. Daarnaast heeft Oirschot verzorgingscentra, en meerdere tandartsenpraktijken, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken.

Scholen
In Oirschot zijn er 3 Rooms Katholieke basisscholen en 1 openbare basisschool. Ook is er 1 school voor VMBO. Andere scholen voor voortgezet onderwijs o.a. in Best en Boxtel, op fietsafstand.

Sport & Recreatie
Aan sport en recreatie is geen gebrek! In Oirschot heb je een veelheid aan sportverenigingen, zoals een voetbal– en hockeyvereniging, een zwem– en wielervereniging en een rijvereniging. Er zijn meerdere sportscholen en healthclubs. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals muziekverenigingen, gildes, buurtverenigingen en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen).

Zoek je juist wat meer verkoeling of (nog) meer ontspanning? Dan kun je genieten van een mooie boswandeling of gaan zwemmen bij het binnen/buitenbad.
Ligging & Openbaar vervoer
Met een half uurtje rijden ben je in het centrum van Eindhoven, Tilburg of ‘s-Hertogenbosch met al hun voorzieningen. Deze steden zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Eindhoven Airport ligt op zo’n 10 kilometer van Oirschot.
Huis verkopen, aankopen, verhuren of taxeren in Oirschot? Bel HuisMarct Makelaars!
Contact opnemen

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×