Oirschot

Het pittoreske dorp Oirschot is gelegen in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch aan de snelweg A58 en omgeven door natuurgebieden zoals het Nationaal Landschap het Groene Woud, de Oirschotse Heide en Kampina. Oirschot wordt niet voor niets het "Monument in het Groen" genoemd; het herbergt maar liefst zo’n 300 monumentale gebouwen! De meest in het oog springende daarvan is toch wel de 15e-eeuwse Sint Petrus basiliek in het hart van het dorp. Op het fraaie marktplein, aan de voet van de basiliek worden veel evenementen georganiseerd, zoals het Winterparadijs,  Zinderend Oirschot en Koningsdag, om er maar enkele te noemen. De met kastanjebomen omzoomde markt is omgeven door restaurants, cafés en winkeltjes. 

Voorzieningen
Oirschot heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, een winkelcentrum en diverse supermarkten, een theater, bibliotheek, binnen- en buitenzwembaden en diverse sportclubs. Daarnaast heeft Oirschot verzorgingscentra, en meerdere tandartsenpraktijken, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken.

Scholen
In Oirschot zijn er 3 Rooms Katholieke basisscholen en 1 openbare basisschool. Ook is er 1 school voor VMBO. Andere scholen voor voortgezet onderwijs o.a. in Best en Boxtel, op fietsafstand.

Sport & Recreatie
Aan sport en recreatie is geen gebrek! In Oirschot heb je een veelheid aan sportverenigingen, zoals een voetbal- en hockeyvereniging, een zwem- en wielervereniging en een rijvereniging. Er zijn meerdere sportscholen en healthclubs. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals muziekverenigingen, gildes, buurtverenigingen en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). In het cultureel centrum De Enck kun je o.a. genieten van verschillende theatervoorstellingen.
Zoek je juist wat meer verkoeling of (nog) meer ontspanning? Dan kun je genieten van een mooie boswandeling of gaan zwemmen bij het binnen/buitenbad.

Ligging & Openbaar vervoer
Met een half uurtje rijden ben je in het centrum van Eindhoven, Tilburg of ‘s-Hertogenbosch met al hun voorzieningen. Deze steden zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. Eindhoven Airport ligt op zo’n 10 kilometer van Oirschot.

Wil je meer informatie over Oirschot en omgeving?
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring