Spoordonk

Het Brabantse dorp Spoordonk, gemeente Oirschot, ligt in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch. Het is een zeer landelijk gelegen dorp. De belangrijkste natuurgebieden liggen aan het riviertje de Beerze. Ten zuiden van Spoordonk ligt Landgoed Baest, terwijl zich ten noorden het natuurgebied de Kampina bevindt. 

De karakteristieke Heilige Bernadettekerk vormt het middelpunt van het dorp. De kerk wordt omgebouwd tot een multifunctionele ontmoetingsplek. In de school is het huidige buurthuis gevestigd. Er is de laatste jaren veel nieuwbouw gerealiseerd. Het dorp herbergt 3 cafés/zalencentra. Bekend is de idyllische kapel de Heilige Eik, die jaarlijks veel bezoekers trekt.

Spoordonk ligt op 3 km van Oirschot. Oirschot heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, een winkelcentrum met 3 supermarkten, een theater, bibliotheek, binnen- en buitenzwembad en volop cafés en restaurants. Daarnaast heeft Oirschot verzorgingscentra, en meerdere tandartsenpraktijken, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken.

Scholen
Spoordonk heeft 1 basisschool. Andere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs o.a. in Oirschot, Best en Boxtel, op fietsafstand.

Kinderopvang
In Spoordonk zijn er 2 kinderdagverblijven en er is een buitenschoolse opvang bij de basisschool. De peuterspeelzaal ligt op ongeveer 2 km afstand, in het buitengebied.

Sport & Recreatie
Spoordonk heeft een levendig verenigingsleven. Er is een voetbalvereniging, een korfbalvereniging, een fanfare, zanggroep, enkele buurtverenigingen, gymnastiekvereniging, carnavalsvereniging en er is een minigolfbaan en Pitch & Putt. Voor de kinderen wordt er veel georganiseerd door Stichting Jeugd Spoordonk. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Sporringse Kwis, waar altijd honderden mensen, jong en oud, aan meedoen.

Ligging & Openbaar vervoer
Met een half uurtje rijden ben je in het centrum van Eindhoven, Tilburg of ‘s-Hertogenbosch met al hun voorzieningen. Deze steden zijn ook te bereiken met het openbaar vervoer. Eindhoven Airport ligt op zo’n 13 kilometer van Spoordonk.

Wil je meer informatie over Spoordonk en omgeving?

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring