Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Meer over Spoordonk

Het Brabantse dorp Spoordonk, gemeente Oirschot, ligt in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg, ’s-Hertogenbosch.

Spoordonk is een fraai landelijk gelegen kerkdorp. De belangrijkste natuurgebieden liggen aan het riviertje de Beerze. Ten zuiden van Spoordonk ligt Landgoed Baest, terwijl zich ten noorden het natuurgebied de Kampina bevindt. 

Verder lezen

Meer informatie over
Spoordonk

De karakteristieke Heilige Bernadettekerk vormt het middelpunt van Spoordonk. De kerk wordt omgebouwd tot een multifunctionele ontmoetingsplek. In de school is het huidige buurthuis gevestigd. Er is de laatste jaren veel nieuwbouw gerealiseerd. Het dorp herbergt 3 cafés/zalencentra. Bekend is de idyllische kapel de Heilige Eik, die jaarlijks veel bezoekers trekt. Ook de Spoordonkse Watermolen kan altijd op veel belangstelling rekenen.

Spoordonk ligt op 3 km van Oirschot. Oirschot heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, een winkelcentrum met 3 supermarkten, een theater, bibliotheek, binnen- en buitenzwembad en volop cafés en restaurants. Daarnaast heeft Oirschot verzorgingscentra, en meerdere tandartsenpraktijken, fysiotherapie- en huisartsenpraktijken.

Scholen
Er is 1 basisschool. Andere basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs o.a. in Oirschot, Best en Boxtel, op fietsafstand.

Kinderopvang
In Spoordonk zijn er 2 kinderdagverblijven en er is een buitenschoolse opvang bij de basisschool. De peuterspeelzaal ligt op ongeveer 2 km afstand, in het buitengebied.

Sport & Recreatie
Het dorp heeft een levendig verenigingsleven. Er is een voetbalvereniging, een korfbalvereniging, een fanfarezanggroep, enkele buurtverenigingen, gymnastiekvereniging, carnavalsvereniging en er is een minigolfbaan en Pitch & Putt. Voor de kinderen wordt er veel georganiseerd door Stichting Jeugd Spoordonk. Een jaarlijks terugkerend evenement is de Sporringse Kwis, waar altijd honderden mensen, jong en oud, aan meedoen.

Ligging & Openbaar vervoer
Met een half uurtje rijden ben je in het centrum van Eindhoven, Tilburg of ‘s-Hertogenbosch met al hun voorzieningen. Deze steden zijn ook te bereiken met het openbaar vervoer. Eindhoven Airport ligt op zo’n 13 kilometer van Spoordonk.

Huis verkopen, aankopen, verhuren of taxeren in Spoordonk? HuisMarct Makelaars is jouw makelaar – taxateur en kent als lokale professional de markt uitstekend.

Handige links:

Contact opnemen

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×