Oost-, West- en Middelbeers

Oost-, West- en Middelbeers was tot 1997 een eigen gemeente. Sindsdien behoren 'De Beerzen' tot Oirschot, gelegen in de stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Oost-, West- en Middelbeers heeft een goed voorzieningenniveau met o.a. een supermarkt, bakker, slager, cafés en een verzorgingshuis. Verder vind je er o.a. tandartsenpraktijken, fysiotherapiepraktijken en twee huisartsenpraktijken.

Scholen
BS de Beerze heeft een locatie in Middelbeers en een in Oostelbeers. De kinderen uit Westelbeers worden vanwege afstand en veiligheid naar school gebracht met een schoolbus.

Kinderopvang
In Oost-, West en Middelbeers is er een kinderdagverblijf, enkele gastoudergezinnen en twee BSO’s.

Sport & Recreatie
De bewoners van Oost-, West- en Middelbeers vormen een actieve gemeenschap. Er wordt veel georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Beers’ Gebuurt, wat een podium biedt aan talent uit de Beerzen en een gelegenheid is om in een ongedwongen sfeer (nader) kennis te maken met dorpsgenoten van jong tot oud en hun belevenissen en verhalen. In Oost-, West- en Middelbeers heb je o.a. een actieve voetbal- en tennisvereniging, een rijvereniging en motorclub. Verder zijn er ook diverse andere verenigingen actief, zoals een carnavalsvereniging, diverse biljartclubs, een dartvereniging, harmonie en drumband, een scouting, twee gildes en een actieve KBO (Katholieke Bond van Ouderen). 

Ligging & Openbaar vervoer
Oost-, West- en Middelbeers wordt omringd door prachtige natuur, zoals de Oirschotse Heide, het Wit Holland Ven en Landgoed Baest.
Binnen een half uur ben je in het centrum van Tilburg of Eindhoven. Eindhoven Airport zelfs al in 20 minuten. Oost-, West- en Middelbeers heeft busverbindingen naar Tilburg en Eindhoven.

Wil je meer informatie over Oost-, West- en Middelbeers en omgeving?

Officiële website van de gemeente Oirschot

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring