Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Waarom een aankoopmakelaar

Droomhuis gezien? Neem uw aankoopmakelaar mee!

Wanneer u een huis wilt kopen dat te koop staat bij een makelaar, adviseren wij u een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Een aankoopmakelaar behartigt namelijk alleen jouw belang bij het aankopen van een woning.

Verder lezen

Belangrijke beslissing
Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Dat doe je waarschijnlijk maar een paar keer in je leven! Daarom is het altijd verstandig om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Een aankoopmakelaar is betrokken, denkt met jou mee en geeft je een passend advies. Hij of zij kan een deeldienst leveren (bijvoorbeeld alleen de onderhandelingen voeren) of kan jou volledig van dienst zijn door jou het gehele traject te begeleiden. Vergeet niet dat die sympathieke makelaar die jouw droomhuis te koop heeft, alleen voor de verkoper werkt. Hij of zij zal er dan ook alles aan doen om voor de verkoper het beste resultaat te halen. Dit is uiteraard meestal niet voor jou het beste resultaat! Een aankoopmakelaar staat alleen aan jouw kant en heeft alleen jouw belangen voorop staan.

Van bezichtiging naar eindoordeel
Terwijl jij checkt of het huis aan jouw wensen voldoet en voelt of het goed voelt, kijkt de aankoopmakelaar alvast verder. Hoe is de onderhoudssituatie? Zijn er gebreken? Is het huis meer op leeftijd of zijn er twijfels over de onderhoudsstaat dan zal hij of zij adviseren een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Als blijkt dit het huis van jouw dromen is, dan graaft de aankoopmakelaar nog wat dieper. Hoe zit het bijvoorbeeld met bestemmingsplan, het energielabel en milieuaspecten? De makelaar weet de gegevens snel boven water te krijgen. Daarnaast wordt je geïnformeerd over het te volgen biedingsproces en of er al meerdere biedingen zijn.

Van onderhandeling naar koopovereenkomst
Nu is het zaak de juiste biedingsstrategie en het beste openingsbod te bepalen. De aankoopmakelaar kan jou daarin objectief adviseren en bijstaan. Met een schat aan ervaring en hulp van o.a. de VBO-database weet de aankoopmakelaar in hoeverre de vraagprijs met de actuele marktwaarde overeenkomt en zal dan ook met jou de beste strategie gaan bepalen.

Bod geaccepteerd?
Gefeliciteerd! De makelaar zal de koopovereenkomst opmaken en aan jou voorleggen. Deze wordt door de aankoopmakelaar grondig beoordeeld en hij of zij zal deze met jou doornemen. Pas na jouw akkoord wordt er getekend.

Overdracht bij de notaris
De woning is geïnspecteerd en goedgekeurd. Het is nu slechts een kwestie van ondertekening van de akte van levering bij een notaris. De notaris zorgt voor de inschrijving bij het Kadaster. Champagne! De sleutels zijn voor jou.

Graag deskundig advies bij de aankoop van jouw droomhuis? HuisMarct Makelaars werkt regelmatig als aankoopmakelaar en is jou graag van dienst!

 

Contact opnemen

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×