Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

de Korenaar 51

5688 TS Oirschot

Vraagprijs € 775.000 k.k.

Status Verkocht

Kenmerken

  • Vraagprijs: € 775.000 k.k.
  • Bouwjaar: 1957
  • Kamers: 6
  • Slaapkamers: 3
  • Inhoud: 501 m3
  • Perceel 1028 m2
  • Woonoppervlakte 136 m2

Omschrijving

Welkom bij huize ‘Molenzicht’, aan de Korenaar 51 in Oirschot! Vrijstaand, uitgebouwd met een prachtige tuinkamer, een groot bijgebouw (met mancave/chillplek, atelier en berging), garage, nog een berging, verhoogde carport en een verwarmd zwembad met buitenkamer in mediterrane sferen…… Door de bijgebouwen zijn er hier mogelijkheden voor bijvoorbeeld een ZZP-er, danwel een aan huis gebonden beroep! Het perceel meet ruim 1000m2 en biedt veel privacy. De wijkvoorzieningen (basisschool, bakker, horeca, hertenweide, speelgelegenheden) allen vlakbij. Het dorpscentrum van Oirschot met al haar voorzieningen op maar enkele minuutjes fietsen. Perfect toch?!

Laten we vlug met de rondleiding beginnen.

Het huis staat op een hoek en heeft een weids uitzicht. Tegenover “Molenzicht” staat de prachtige historische Oirschotse molen ‘De Korenaar’ (ca. 1857). Leuk is dat je hier tegenwoordig een hapje kunt eten of een drankje nuttigen. Dat gaan we zeker een keer doen, maar we gaan nu het huis bekijken.

We parkeren op de oprit, direct voor de smeedijzeren toegangspoort. Hier kunnen met gemak meerdere auto’s staan. We stappen uit en nemen eerst even de directe omgeving in ons op en zien de verzorgde voortuin. We betreden het huis via de voordeur en stappen de hal binnen. Links zien we de trapopgang naar de eerste verdieping, daar gaan we zo meteen kijken. We lopen eerst rechtdoor en komen in de keuken.

De keuken is centraal geplaatst in het huis en heeft een keukenblok in hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur en een los keukeneiland met veel opbergruimte. Vanuit de keuken is er zicht op de achtertuin, de woonkamer en de tuinkamer. We gaan rechtsaf nu, naar de woonkamer. Wat een sfeervolle ruimte! Heerlijk grote ramen, eiken houten vloerafwerking, voldoende plek voor een zit -en eethoek van formaat, een balkenplafond en een gaskachel in de hoek maakt dit tot een fijne verblijfsruimte met fantastisch zicht op de Molen en de hertenwei.

We lopen terug, via de keuken en komen in een achter portaal. Aangrenzend hier een deels betegeld toilet, met hangcloset, urinoir, fonteintje en radiator. De tegelvloer van het portaal is doorgetrokken naar het naastgelegen kantoor en de bijkeuken (droger- en wasmachine-aansluiting). Het klapstuk van de begane grond: de tuinkamer. Wat is dit een heerlijke stek! Prachtige raampartijen rondom, sfeervol afgewerkt en met uitzicht op de achtertuin. In de koudere maanden zit je hier fijn bij de houtkachel. Top!

Voordat we de buitenboel gaan bekijken, checken we eerst de bovenverdieping.

Vanuit de overloop zijn 3 slaapkamers, een inloopkast en de badkamer te bereiken. Laten we met die laatste beginnen. De creatief betegelde ruime badkamer is compleet uitgerust: een luxe douchecabine, ligbad met whirlpool, dubbele wastafel met -meubel en spiegelkastjes, designradiator, hangcloset en urinoir. De slaapkamers hebben een laminaatvloer en kunststof kozijnen met dubbel glas en een hor. De ouderslaapkamer heeft ook nog een mooie dakkapel met uitzicht op de directe omgeving, incl. molen. Een vlizotrap leidt naar de ruime bergzolder.

Nu snel naar buiten!

Wat hebben de eigenaren hier een fantastische plek van gemaakt. Het nuttige is hier gecombineerd met het aangename. Aan de rechterzijde is het perceel voorzien van bestrating en daar staat een garage/werkplaats met carport. Deze carport is extra diep en hoog, zodat er met gemak een camper, werkbus of hoge aanhanger onder kan staan. Het grote bijgebouw in het midden van het perceel herbergt een atelier met overkapping, een mancave/chillplek, 2 bergingen en een eigen toilet. Mogelijkheden te over hier voor een hobbyist, maar ook voor een aan huis gebonden beroep.

Direct achter het huis staat een prachtige notenboom, deze zorgt voor sfeer en schaduw en voor een heerlijke plek om onder te zitten. Zien we nu een zwembad? Wauw, wat een bijzondere plek is hier gecreëerd, alsof je zo een vakantie instapt! Bij het zwembad waan je je aan de “Méditerranée”, door de tegels, gestucte muren, de bloemen en druivenranken, de waterpartij (vijver en put met waterval) wat verwerkt is in een soort van oase met bamboe-afscheiding, en niet te vergeten de palmboom. Wat een geweldige plek! Direct naast het zwembad is een uiterste sfeervolle overkapping, geheel passend bij de rest van deze fijne plek. Zelfs aan een kleedhokje en een toilet is gedacht. Vanaf het vlonderterras heb je een fraai uitzicht over het zwembad. Ook in de avond kun je hier heerlijk tot in de late uurtjes zitten door de aanwezige houtkachel. Het zwembad en omgeving is ’s avonds prachtig verlicht. Hier vier je het hele jaar vakantie gewoon thuis!

Dit sfeervolle huis biedt eigenlijk alles wat je maar wil. De meer functionele rechterzijde met bestrate achterplaats en voldoende werkruimten, parkeerplaatsen, etc. En de linkerzijde voor plezier en rust waar een fantastisch zwembadcomplex is gecreëerd in een sfeervolle mediterrane stijl. En dat alles in een nette kinderrijke omgeving met vele basisvoorzieningen. En al zeker geschikt voor een gezin met kinderen of bijv. een ZZP-er.

Dit is een huis en plek die je moet beleven, maak een afspraak en wij laten jou alles op korte termijn zien.

Bijzonderheden:
– ca. 136m2 woonoppervlak (exclusief gedeelte woonfunctie bijgebouw)
– riant perceel van 1.028m2
– grote verhoogde carport voor stalling van bijvoorbeeld een camper of bus
– sproei-installatie met grondwaterpomp voortuin
– buitenzwembad verwarmd middels warmtewisselaar CV, zonnecollectoren en/of houtkachel
– deze woning leent zich uitermate goed voor mensen met een huisgebonden beroep, een ZZP-er, en natuurlijk ook voor thuiswerken middels een separaat kantoor.

Leuk wonen hé! Keertje komen kijken?

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×