Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Hertog Janstraat 18

5091 BJ Oost West En Middelbeers

Vraagprijs € 699.000 k.k.

Status Verkocht

Kenmerken

  • Vraagprijs: € 699.000 k.k.
  • Bouwjaar: 1948
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 6
  • Inhoud: 618 m3
  • Perceel 998 m2
  • Woonoppervlakte 171 m2

Omschrijving

Wat een bijzonder huis! Wie kent dit huis niet….. het huis van “meester Timmers” aan de Hertog Janstraat 18 in Middelbeers. Karakteristieke elementen als glas in lood, smeedijzer, luiken en diverse ornamenten maken dit huis tot een lust voor het oog. Het huis heeft een woonkeuken, woonkamer met open haard en een slaap – en badkamer op de begane grond. Alles op een riant perceel van 998m2 met prachtige tuin en diverse multifunctionele bijgebouwen.

Het huis:
De hal geeft meteen een goede indruk van dit bijzondere huis. De zwart witte tegels op de vloer, de gedraaide authentieke radiator en de deuren en de trapopgang. Grenzend aan de hal is het toilet met dezelfde tegelvloer en voorzien van een hangcloset en een fonteintje.

De woonkamer bestaat uit een zithoek aan de voorzijde, met als prachtig detail een glas in lood raam met hierin het wapen van Oost-, West en Middelbeers opgenomen en een strak gepleisterd plafond met sierlijsten en ornament. De imposante boog komt precies in het midden uit bij de natuurstenen schouw met houthaard. Door de locatie van de haard heb je zowel in de zithoek als bij de eethoek plezier van deze aangename warmtebron. De eethoek heeft een mooi zicht op de achtertuin, door de schuifpui. Ook hier de strak gepleisterde plafonds met sierlijsten en ornamenten.

De keuken is geheel passend bij de rest van het huis. Een Belgisch hardstenen blad met geïntegreerde spoelbak met bijpassende kraan en een afzuigkap in een nostalgische schouwpartij. Mooi detail zijn ook de openingen in het plafond waardoor de 2 dakramen zorgen voor een fijne lichtinval. De keuken heeft veel werkblad en is compleet uitgerust met een groot gasfornuis met geïntegreerde oven, een magnetron, vaatwasser, afzuigkap en een koelkast. Tussen de keuken en de eethoek is een barretje gemaakt, waaraan je de dag goed kunt beginnen met een krantje en een kop koffie.

Aan het huis is een aanbouw gerealiseerd met hierin een slaapkamer en een badkamer. Ideaal voor als je graag gelijkvloers wilt wonen. De slaapkamer zou ook een fijne speelkamer of werkplek kunnen zijn, vanwege de plek in huis en de vele lichtinval door de raampartijen. De aangrenzende badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een eigen toilet.

De eerste verdieping geeft toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer. 2 slaapkamers zijn royaal van formaat en hier zien we ook de karakteristieke boog terug die we beneden in de woonkamer gezien hebben. De 3e kamer is momenteel in gebruik als kastenkamer, maar is prima geschikt als slaapkamer. De badkamer met de zwart witte tegelvloer heeft een inloopdouche, een hangcloset en een dubbele wastafel. Een vaste trap brengt ons naar de 2e verdieping met een zolder en nog 2 extra kamers met ieder 2 ramen.

De tuin:
De voortuin is verzorgd aangelegd en heeft een oprit met plek voor meerder auto’s. Vanaf de oprit zien we een beeldje op de hoek van het huis die hier al decennia lang haar plek gevonden heeft. Aan de rechterkant van het huis is aan de voorzijde nog een extra parkeerplek gemaakt voor een auto. Hier is ook een van de twee, met een smeedijzeren poort afgesloten, achterom te vinden.

De achtertuin is prachtig aangelegd met veel groen als gazon, bomen en vaste beplanting. Ook een vijverpartij ontbreekt niet. Op het grote perceel van 998m2 staan diverse bijgebouwen met elk een eigen functie. Achterin de tuin een atelier/kantoorruimte inclusief riante overkapping met knusse open haard. Zittend onder deze overkapping heb je een mooi zicht op de fraai aangelegde achtertuin. Aan de zijkant van het huis, bij de eigen oprit, staat een royaal en hoogwaardig bijgebouw dat voor meerdere functies geschikt is. Dit gebouw is compleet geïsoleerd en wordt verwarmd door een eigen CV-ketel. In het gebouw een grote berging, een badkamer en een extra kamer met flinke dakkapel die nu in gebruik is als atelier, maar ook prima geschikt is als kantoor of extra slaapkamer, wat ook voor de begane grond zou kunnen gelden uiteraard. Het gebouw leent zich ook goed voor bijvoorbeeld een guesthouse!

Bijzonderheden:
– voorzien van spouw – vloer – en dakisolatie
– geheel voorzien van isolatieglas (m.u.v. wc raam en voordeur)
– 6 slaapkamers
– 2 badkamers (+ 1 badkamer in bijgebouw)
– In de vierkante meters woonoppervlak zijn de bijgebouwen niet meegerekend!

Nieuwsgierig?
Met de presentatie hebben we geprobeerd jou een eerste indruk te geven van dit bijzondere huis, maar dit is een huis dat je moet beleven door er doorheen te lopen. Wij nemen graag uitgebreid de tijd om jou dit huis te laten zien. Neem contact op met ons kantoor voor een exclusieve rondleiding!

Leuk wonen hé! Keertje komen kijken?

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×