Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Bekijk onze e-books

Een Energielabel voor jouw huis

Op het moment dat jij jouw huis verkoopt of verhuurt dan dien je, uiterlijk bij overdracht, aan de koper of huurder een energielabel te overhandigen. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete!

Het energielabel is dan ook verplicht. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label dient omgezet te worden naar een definitief label. Tot 1 januari 2021 werd dit op afstand gedaan, echter per 1 januari 2021 dient er een vakbekwaam EP-W Adviseur de woning op te nemen en een definitief energielabel op te maken. Binnen HuisMarct Makelaars is Marc van Kroonenburg gecertificeerd EP-W Energieprestatie Adviseur Woningen en hierdoor bevoegd om energielabels af te geven.

Verder lezen

Wat is een energielabel voor een woning?

Een energielabel voor een woning geeft aan hoe het met de energiezuinigheid gesteld van een huis, maar geeft ook meteen aan welke energiebesparende middelen er mogelijk zijn. Het energielabel nieuwe stijl, conform NTA 8800, is uitgebreider en overzichtelijker geworden, maar zeker ook praktischer en beter leesbaar voor de consument. Ook is deze meer betrouwbaar aangezien er onder de nieuwe regelgeving daadwerkelijk een EP-W adviseur het huis dient op te nemen in plaats van slechts een beoordeling op afstand.

Er zijn verschillende klassen qua label waarbij A++++ het beste is en G het slechtste. Een energielabel is 10 jaar geldig vanaf het moment van afgifte.

Sinds 1 januari 2021 geldt er de verplichting dat indien je een huis te koop of te huur aanbiedt je het energielabel vermeld in de advertentie. Gezien de lange wachttijd op een energielabel heeft de overheid besloten om deze verplichting op te schorten tot 1 januari 2022. Let op: het label is nog wel steeds een verplichting bij overdracht van het het huis, het hoeft alleen niet al verplicht getoond te worden in de advertentie.

Energielabel door HuisMarct Makelaars

Wij zijn gecertificeerd en vakbekwaam EP-W Energieprestatie Adviseur Woningen en kunnen voor jouw huis een definitief energielabel verzorgen! Maak een afspraak via ons kantoor en wij komen op korte termijn jouw huis opnemen. Een opname duurt gemiddeld 1 uur . Na opname werken wij alles uit in de software en registreren de energieprestatieberekening ten behoeve van het label in de landelijke registratiedatabase EP-online. Daarna ontvang je van ons het definitieve energielabel in PDF-vorm. Later is het altijd nog te downloaden via MijnOverheid.nl

Energielabel nodig?

Heb je geen idee welk (voorlopig) energielabel jouw huis heeft kun je kijken op energielabel.nl
Wil je graag een definitief label, neem dan met ons contact op voor een prijsopgave. Je hebt bij ons een energielabel vanaf € 395,- incl. BTW. Verkopen of verhuren wij ook jouw huis, dan gelden er speciale tarieven!

 

Contact opnemen

HuisMarct Makelaars volgen betekent als eerste op de hoogte zijn van nieuw aanbod dat in voorbereiding is.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken

Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. Zijn wij niet in de gelegenheid om tijdens deze kantoortijden de telefoon op te nemen of bel je buiten deze tijden, dan krijg je de mogelijkheid een voicemailbericht in te spreken. Doe dit vooral, wij bellen je dan snel terug! Je kunt ook je contactgegevens achter laten middels het formulier en dan nemen wij snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×